Loading...
Forsränning 2016-10-17T21:27:58+00:00
Tillsammans med våra duktiga guider får ni uppleva ett äventyr bland vågor och valsar i en av Europas sista orörda älvar. Ni utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång är ni redo att möta forsens vågor tillsammans med våra erfarna guider det kan stundtals bli blött och väldigt roligt.
Beroende på tur så tar det allt från 2-4 timmar från det att ni anländer tills ni är klara för att åka hem. Vi tar hand om transporten under forsränningen. Vi är licensierade av Sjöfartsverket och alla guider har genomgått en speciell utbildning till forsrännare där vi sätter säkerheten i främsta rummet och av den anledningen så är det absolut alkoholförbud i samband med denna aktivitet.
Vi kan erbjuda forsränning från familjeturer från 7år till tuff forsränning där adrenalinet flödar.

Trollforsenturen(medel/svår forsränning)
Vi träffas på Campen i början på Ekorrsele. Här utrustar vi oss för forsfärden med våtdräkt, våtskor och hjälm samt godkända räddningsvästar. Efter ombytet så transporterar ni er till startplatsen för forsränningen i era egna bilar, ca 7km.
Vi börjar med att paddla oss igenom Övre Trollforsen som är ca 1100m med en fallhöjd på ca8m, nu börjar äventyret på riktigt, bland vågor och valsar blandas nu forsens brus med glädjeskrik. Räkna med en och annan kalldusch. Sedan följer ett kort parti i lugnt vatten innan vi kastar oss ut i Nedre trollforsen som är ca 1300m lång och har en fallhöjd på ca 7m.Turen på vattnet tar ca 1-1,5 timmar sedan tillkommer tid för ombyten och transport. Totalt ca 2-2,5 timme.

Åldersgräns 15år

Vindelturen (lätt/medel/svår forsränning)
Vi träffas vid Mariedal i Vindeln, strax nedströms Renforsen. Här utrustar vi oss för forsfärden.
Innan vi beger oss av så kör vi Era fordon till landningsplatsen så att Ni har torrt ombyte på plats när vi går i land.
Vi börjar färden med en lugn sträcka längs Hemselet och så småningom når vi Hemseleforsen som är dryga kilometern lång och faller åtta och en halv meter.
Nu börjar äventyret på riktigt, bland vågor och valsar blandas nu forsens brus med glädjeskrik. Räkna med en och annan kalldusch. Kul, mycket kul.
Efter Hemseleforsen väntar Övre och Nedre Kvarforsarna som tillsammans har en längd på 2300 meter och faller tillsammans hela fjorton och en halv meter. Risk för viss väta.
Nu återstår en kort lugn färd på Krångselet innan vi når landningsplatsen. Vi har då gjort en cirka nio kilometer lång, spännande och trevlig forsfärd på vackra Vindelälven.

Åldersgräns 12 år

X-tream turen (medel/svår forsränning)
Vi börjar äventyret med att forsränna i de blötaste spåren.
Efter detta tar vi en välbehövlig lunch vid Vindelälven. Efter lunchen blir det verkligen blött och tufft.
Eftermiddagens ägnar vi åt riverboard och forssimmning som är obligatorisk för alla deltagare.
Vi lovar att här finns den optimala upplevelsen för er om önskar spänning, utmaningar och vatten. Åldersgräns 18 år samt god fysik.

Kulturen (medel/svår forsränning)
Vi träffas i Vindeln vid Mariedals gamla camping. Här utrustar vi oss för forsfärden. Innan vi börjar äventyret så kör vi ned Era fordon för till landningsplatsen på första sträckan.
Vi börjar färden med en lugn sträcka innan vi når Hemseleforsen där glädjeskriken blandas med vågor och valsar från forsen. Kul, mycket kul. Sedan paddlar vi in mot vår grillstuga där vi bjuder på smörgås och kokkaffe.
Sedan ger vi oss sedan iväg ut till Övre och Nedre Kvarforsarna som väntar på oss. Risk för viss väta på denna del av färden. Efter dessa två forsar följer nu en kort lugnare sträcka på älven innan vi når upptagningsplatsen på denna sträcka.
Ni byter nu om till Era torra kläder och åker med Era fordon ca trettio minuter upp till Ekorrsele där äventyret fortsätter. Vid vår Vildmarkscamp vikteden så utrustar vi er nu åter för den andra delen av dagens forsränningsäventyr.
Ni åker nu upp till Trollforsarna och dagens forsränningsäventyr fortsätter med två stycken något tuffare forsar. Övre och Nedre trollforsarna bjuder på många härligt blöta vågor och valsar. Forsränningen sker även här med paddelbåt.
Efter forsfärden väntar en varm vedeldad bastu och naturligtvis ett dopp i Vindelälven.
Så avslutar vi med att servera Er middag vid vildmarkscampen.

Åldersgräns 15år

Adrenalin turen (medel/svår forsränning)
Här ingår riverboardsturer och tuff forsränning med minimal forsränningsbåt för optimal upplevelse samt forssimmning so är obligatorisk för alla deltagare..
Åldersgräns 18 år samt god fysik. Gruppstorlek 5-11 personer.

Riverboard/simning  (medel/svår forsränning)
Iklädda våtdräkt, hjälm, flytväst och simfenor tar vi oss var och en själv på riverboard nedför forsens virvlande strömmar.
Ett roligt äventyr med stor möjlighet till kallsupar. Vi ligger på en riverboard och färdas över och genom forsens vågor och valsar.
Åldersgräns 18 år samt god fysik. Gruppstorlek 4-7 personer.